Monday 2 January 2023

Делници и празници

Казва се, че за да е добро едно нещо, то трябва да завърши добре. Аз пък казвам, че е също толкова важно то и да започне добре. Затова искам първата ми публикация за тази година да е за Гери, храната, която тя приготвя и книгата, която е създала, оформила и издала сама.

За Гери научих от отзивите в групата за порцелан. После разгледах страничката ѝ. После ѝ писах да попитам мога ли да поръчам книгата и тя да бъде доставена в България през седмицата, в която ще бъда там, защото живея в Белгия и доставката може да не дойде навреме за празника, за който съм я нарекла. И се изненадах приятно, когато Гери ми отговори, че също живее в Белгия и ще се радва да видим и да си получа лично книгата.

 

Срещнах се с Гери в сърцето на едно от най-любимите ми градчета, насред коледната суматоха от празнична украса, хора, натоварени с подаръци, току-що отминал проливен дъжд. Дори за миг преди това не се попитах дали ще я позная, знаех, че е тя отдалече и когато ѝ махнах, тя ми отговори с усмивка. Моето семейство също дойде и така прекарахме най-уютните два часа в едно ресторантче на ментов чай и топъл шоколад, говорейки си за храна, за важността да се храним заедно и за всичко, което прави от къщата дом и което превръща живота в наслада.

Знаете ли защо ви разказвам всичко това? Можех просто да платя книгата, да я взема и да се разходя из коледното градче като бонус. Но не беше така. Срещата направи за книгата това, което правят за храната подправките, изящният порцелан и сладката приказка - правят я вкусна.

 

Книгата е наречена и за делници, и за празници. Няма ден, в който да не е подходящо да се отваря или подарява. Книгата е красива, изискана, топла и е огледало на стопанката си. Тя е и огледало на това, което всички ние искаме да бъдем в делник и празник.

 

Аз я подарих на моето момиче, което има рожден ден днес и което обича да приготвя храната по същия красив, изискан и топъл начин. Нека животът ѝ да бъде пълен с любов, която да дава и да получава с наслада.

 

Нека за всички годината бъде добра, както обещава началото.


За Гери и нейната книга можете да прочетете повече в блога ѝ и на страничката ѝ във Фейсбук. Пожелавам ви и щастието тя да ви разкаже лично.  

https://gerifood.com/bg/mycookbooks/  

https://www.facebook.com/gerisfood  

No comments:

Post a Comment